top of page
Aanmelding

De aanmelding vindt plaats via telefonisch contact of e-mail. U wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld (uitsluitend op weekdagen) over uw aanmelding en er wordt in overleg met u een intakegesprek gepland waarin de kennismaking plaats zal vinden en inventarisatie van de klachten.

Belangrijk: bij kinderen en jongeren onder de 16 jaar is toestemming van alle gezaghebbende ouders nodig om een intake te plannen.

De intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en bespreken we de problemen en vragen die er zijn en uw hulpvraag. Als de intake over een kind of jongere gaat, bespreken we ook de ontwikkeling van uw kind in dit gesprek. In principe zijn kinderen vanaf 6 jaar zijn ook aanwezig bij dit gesprek en indien gewenst kunnen ook jongere kinderen bij dit gesprek aanwezig zijn. Na dit gesprek wordt in overleg met u besloten of onderzoek en/of behandeling plaats zullen vinden. Diagnostiek is uitsluitend mogelijk voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar.

Diagnostiek

In een diagnostiek traject wordt in overleg met u besproken welke vragen onderzocht zullen worden en op welke manier dit gedaan wordt.  

CRISIS
Hulp die niet kan wachten

911

Politie/Ambulance

Afspraak op korte termijn?
Crisisconsult
of
Spoedconsult
Behandeling

Er zijn diverse vormen van behandeling mogelijk. Bij kind-behandelingen worden ouders/ verzorgers altijd betrokken. Bij behandelingen van volwassenen wordt in overleg met de client besproken wie er bij de behandeling betrokken wordt. Afhankelijk van de reden van behandeling worden het aantal en de frequentie van de sessies vooraf afgesproken. Er vinden regelmatig evaluaties van de behandeling plaats.

​​

* Er is geen mogelijkheid om via PSYMIA medicamenteuze behandeling in te zetten. 

Afzegging

Het kan zijn dat een afspraak toch niet door kan gaan. Zeg de afspraak dan minstens 2 dagen van tevoren af (48 uur). Door dit tijdig te doen kan een andere client een afspraak krijgen. U kunt uw afspraak afzeggen per e-mail of telefonisch en door een bericht in te spreken in het antwoordapparaat indien de telefoon niet beantwoord wordt.

 

Helaas kan het voorkomen dat u een afspraak niet tijdig afzegt. Dan is PSYMIA genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen, ongeacht de reden van afzegging. Hieronder ziet u de regels die gehanteerd worden bij afzegging.


       Meer dan 48 uur van gevoren afgezegd?

  • Uw geplande consult wordt niet in rekening gebracht.

  • Minder dan 48 uur maar meer dan 24 uur van tevoren afgezegd?
    Uw geplande consult wordt voor 50% in rekening gebracht.

  • Minder dan 24 uur van tevoren afgezegd?
    Uw geplande consult wordt voor 100% in rekening gebracht.

 

Voor meer informatie over kosten en vergoedingen, klik hier

bottom of page